Bloemencorso Bollenstreek 2014

Bloemencorso Bollenstreek 30 april – 4 mei 2014 thema: Energie!

Van 30 april tot en met 4 mei bruist het in de Bollenstreek. Die week worden de praalwagens van 30 april tot en met 2 mei gestoken in de Klinkenberghal in Sassenheim.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Het corsothema is in 2014 “Energie!”

De optocht bestaat uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Folder Bloemencorso Bollenstreek 2014